Vetenskap.

Jag är ringrostig i skrivandet, jag vet. Meningarna formulerar sig inte på samma sätt som jag vill. Men jag känner att jag behöver få fram det som jag vill säga ändå här. Detta är något som har grott inom mig, jag har försökt tygla det. Få det att låta bra, men jag har kommit fram till att jag inte kan uttrycka mig vidare värst bra. Jag har några teorier om just människor och vetenskap. Jag kan inte tänka mig att jag är den enda som tycker det jag kommer komma fram till så småningom, men jag har inte mött någon som sagt det rätt ut. 

jag har många gånger fått höra när jag har diskuterat med folk och fä att "dina argument inte håller vetenskapligt, det är inte korrekt fakta därför kan du inte säga så som du just gjorde" eller "Har du fått det bekräftat, av någon vetenskapsman/doktorand/läkare/filosof/lärare?".

Jag är en känslomänniska, jag tror på min intuition på vad jag känner och ser, jag kan hålla med många vetenskapsmän eller högre uppsatta människor om saker och ting; men jag är även väldigt väldigt öppen för att saker och ting kan vara på andra sätt. Därför om jag argumenterar med någon och tror starkt på min sak, och den andra tror på Einstein eller någon annan och inte har sin egen personliga uppfattning så blir jag lite väl envis och kanske ännu mer arg, för att den personen brukar väldigt ofta försöka trycka ner mig i mitt "naiva sätt att tänka/uttrycka mig" så därför tror jag blint på mina åsikter och vägrar lyssna. Bara för att en person för vidare någon annans budskap så behöver det inte betyda att den som sprider budskapet har fattat det "rätt" eller att det kommer "rätt" till mig. 

Jag tror mer på personliga argument, man ljuger mer sällan om sina personliga argument. Det betyder att personen har tänkt, vilket jag anser mer viktigt än att någon citerar Einstein. Bara för att vissa saker inte har blivit "bevisade/bekräftade" betyder det inte att det inte finns.  

Vetenskapen har ändrat sig så många gånger, under (jag tror att det var) femtiotalet "visste" man att rökning var kalasbra, nu vet man att det är bland det farligaste som finns. Vad kan detta säga oss ? Jo, vad man vet idag kan vara helt annat imorgon. Femtiotalet har inte bara varit en tid för femtio år sedan; femtiotalet har varit nu. Det har även varit framtiden. 

Det kanske kan få er att öppna era sinnen, kanske få er att tänka en extra gång på vad vetenskapsmännen säger om ditten och datten. Kanske inte heller ta det så allvarligt eller också kanske ta saker och ting på allvar.

Man förändras, saker förändras med det förändras även allt annat. 



 

RSS 2.0